dimarts, 21 d’octubre del 2008

L'ESTEL I EN GERARD HAN FET EL CIM DEL BARUNTSE (7129m)


L'Estel i en Gerard al cim de la Pica d'Estats en una de les sortides de preparació


L'Estel Turbau i en Gerard Sunyer han fet avui el cim del pic Baruntse de 7.129 metres. Aquesta matinada després de passar la nit al camp II a 6.605 metres, i la nit anterior al camp I a 6.143m, han fet el cim sense cap problema destacable. Hem rebut trucada telefònica via satèl·lit d'en Gerard que ens ha dit que ja són al camp base on passaran tot el dia d'avui i demà per descansar. Únicament l'Estel pateix una mica de mal de coll. El dijous iniciaran la tornada que serà passant pel camp base de l'Everest. Anteriorment van assolir el cim del Mera Peak de 6.476m amb els companys del Grup Muntanya Sarrià que aquest dimecres dia 22 ja arriben a Sarrià de Ter, i que els va servir d'aclimatació en altura. L'assoliment del cim del Baruntse suposa la fita més alta dels muntanyencs de Sarrià de Ter pertanyents al Grup Muntanya Sarrià, entitat fundada ara fa uns trenta anys. La progressió dels dos alpinistes ha estat continua i sostinguda. A partir de les sortides inicials per la Garrotxa i el Pirineu Gironí han anat agafant experiència als Pirineus centrals i als Alps. En els anys 2003 i 2005 en expedicions als Andes van assolir els cims de l'Alpamayo (5.947 m) Vallunarraju (5.686m) Urús (5.495m) Ishinca (5.530m), entre altres.

4 comentaris:

Roger Casero Gumbau ha dit...

Enhorabona i moltes felicitats Estel i Gerard!. He estat seguint amb interès el curs de l'expedició i cal fer extensiva la felicitació a totes les persones que heu participat en aquesta apassionant aventura!.

Us mereixeu un bon descans i, sobretot, l'escalf i abraçada dels vostres familiars i també de Sarrià de Ter, doncs sou vosaltres qui heu dut tan alt en nom del nostre poble.

Us felicito de tot cor!. A vosaltres i al grup de Muntanya Sarrià!.
Una abraçada, Roger

Alcalde de Sarrià de Ter ha dit...

Des del moment en que ens vàreu venir a veure a l'ajuntament explicant-nos aquesta aventura hem anat seguint els vostres passos (no literalment, és clar). Des del dia que us vam fer entrega de la bandera de Sarrià, sabíem que aquesta arribaria als 7.129 metres d’alçada. Finalment, ha arribat el desenllaç esperat. L’Estel i en Gerard, amb Sarrià de Ter a darrera, han fet el cim. Ahir vaig felicitar en Josep Turbau, per la triple part que li toca. Avui us vull donar l’enhorabona més profunda, més sincera a través de les xarxes telemàtiques. Espero poder-ho fer ben aviat en persona.

En nom meu en nom de Sarrià de Ter: moltes felicitats per la feina ben feta!

7.129 enhorabones!

Roger Torrent
Alcalde de Sarrià

N ha dit...

Enhorabona per la fita!

Salut!

estel ha dit...

gracies, ara que ja som a kathmandu, i ha passat la part mes dura del viatge, comencem a ser mes concients que hem tingut sort. Una expedicio americana que ho va provar un mes abans, tot i dedicar-hi grans esforsos per equipar la via, no va poder aconseguir fer el cim. La neu era massa tova a partir del camp 2. I despres de marxar nosaltres del Camp base va comencar a fer mal temps, o sigui que es probable que les expedicions posteriors tambe tinguessin dificultats per aconseguir-ho. Una abracada des de Nepal!!